Bugün, 2 Mayıs 2024 Perşembe

Küçükkuyu gençleri Mısır'daki idam kararlarına tepkili

Küçükkuyu gençleri Mısır

Ayvacık ilçesine bağlı Küçükkuyu Beldesi gençleri bir basın bildirisi okuyarak, Mısırdaki yönetimin verdiği idam kararlarına tepki gösterdi ve Gençler, Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi olmak üzere tüm siyasilerin serbest bırakılmasını talep etti.

Ayvacık ilçesine bağlı Küçükkuyu Beldesi gençleri bir basın bildirisi okuyarak, Mısır`daki yönetimin verdiği idam kararlarına tepki gösterdi ve Gençler, Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi olmak üzere tüm siyasilerin serbest bırakılmasını talep etti.
Çanakkale'nin Ayvacık ilçesine bağlı Küçükkuyu Beldesi gençleri Küçükkuyu Liman girişinde bir araya gelip, bir basın bildirisinin okuyarak Mısır`daki yönetimin verdiği idam kararlarına tepki gösterdi.
Küçükkuyu gençlerinden Turgut Özdemir tarafından okunan basın bildirisinde şu görüşlere yer verildi:
``Mısır`da yaşanan olaylara tepki göstermek ve ümmetin birliğini dile getirmek amacıyla yaptığımız bu toplantıda, Cenab-ı Allah burada toplandığımız gibi, Havz-ı Kevserde de Peygamber Efendimiz (S.A.V.) ile birlikte toplanmayı nasip etsin bizlere. Kardeş ülke Mısır`da, halkın seçtiği iktidarı alaşağı ederek, despotik bir düzen oluşturan darbeciler, haksız kararlarına her geçen gün yenilerini eklemekte. Mısır, her zamanki gibi... Zalim Firavunlarla Musaların mücadelesi devam etmekte.
Daha önce 529 kişinin haksız yere idamına karar veren mahkeme, bu kararın 37`sini onarken, 492`sinin cezalarını müebbet hapse çevirdi. Son olarak ise, 9 dakikada 683 kişinin daha idamına hükmedildi.
Geçtiğimiz sene 3 Temmuzda yapılan askeri darbe ile başlayan zulüm süreci, İhvan-ı Müslimin (Müslüman Kardeşler) Hareketine yönelik haksız kararlarla daha da şiddetlendi. Bugün, İslam dünyasının her parçasında acı, kan ve gözyaşı yaşanmakta. Bu gidişe dur demek, yine biz Müslümanların elinde. Müslümanlar, birbirinin kardeşi olduğunu hatırlamalı ve öylece davranmalıdır. Dünyanın neresinde zulüm, acı, gözyaşı varsa, bizler bunu yüreğimizde hissetmeliyiz.
Diğer yandan, bu yaşananlara, aramızdan bir kısım insanlar, ``Bize ne Mısır`dan, bize ne Suriye`den`` gibi yaklaşımlar ve anlamsız tepkiler sergilemekteler. Onlara bir tek cevabımız olacak. Bizim coğrafyamız, Çanakkale şehitliğimiz oraya bakınız. Orada şehit olanlar Bosnalı, Kahireli, Musullu, Kafkaslardan, Yemen`den, Balkanlardan. Bugün bizler halen daha Osmanlının mirasçısı ve torunları olarak görülüyoruz. Bunun farkında mıyız? Kendi değerimizin ve büyüklüğümüzün farkında mıyız?
Evet, İslam dünyası, Yusufların kuyudan çıkmasını bekliyor artık. Bu uyanış, çok da uzakta değil. Bu uyanışın belirtileri görülmeye başlandı. Mısır`da yaşanan haksızlıklara ve haksız kararlara derhal son verilmesi talebimizi bu meydandan haykırıyoruz. İdam kararlarının bir an önce kaldırılması ve başta Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi olmak üzere tüm siyasilerin serbest bırakılmasını talep ediyoruz.
Allah bizlere Ümmet-i Muhammed'e layık kullar olmayı nasip etsin. Allah; birliğimizi, dirliğimizi ve beraberliğimizi daim etsin. Sözlerimizi, İslam dünyasının dirilişini ve bugünleri en veciz şekilde ifade eden üstat Necip Fazıl`a ait mısralarla noktalıyoruz: ``Yol onun, varlık onun, gerisi hep angarya. Yüz üstü çok süründün, ayağa kalk Sakarya!``
Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 21.6 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı